Botol Cinta



Bila kita sedang dilamun cinta kita akan menjadi semakin kreatif tuk menghasil sesuatu yang mampu membuatkan si dia yang kita cintai tu merasa terharu...hangpa setuju tak ngan kenyataan aku ni? Time ngah angau la kita sanggup buat sajak, puisi dan lagu walaupun sebelum ni kita tak penah berminat dan terpikir pun nak buat benda ni suma...konon-kononnya romantik la. Huhu...sebenarnya aku ada something yang agak sweet tuk hangpa suma bagi kat awek hangpa. Benda ni orang panggil Love's Drugs tapi aku just panggil Botol Cinta ja. Tau tak cam na nak buat?
Kat bawah aku senaraikan steps yang betul tuk menghasilkan Love's Drugs ni...selamat mencuba.

1. Taip seberapa banyak alasan kenapa hangpa sukakan si dia(lagi banyak lagi bagus,kalo boleh sampai beratus-ratus alasan pun tak pa).
2. Print out alasan-alasan yang dah ditaip tadi ni kat atas 5 helai kertas yang berlainan warna...kalo lebih pun tak pa coz benda ni kannya wajib pun.
3. Beli softgel capsules dimana-mana farmasi berdekatan umah hangpa.
4. Guntingkan alasan-alasan yang dah di printkan tadi dan bila dah abis guntingkan tu gulung-gulungkanlah ia.
5. Masukkan alasan-alasan yang dah di gulungkan tadi tu ke dalam capsules.
6. Cari botol kaca...botol mayonis paling afdal.
7. Wat design cover luar tuk botol tu,biaq nampak cam botol ubat...maksudnya hangpa kena rujuk botol ubat la tuk buat cover luar tu.
8. Bila dah siap tampalkan cover luar yang dah didesign tadi tu kat depan botol.
9. Masukkan kesemua capsules tadi kedalam botol.
10. Siap!!! Pas tu bagi hangpa leh la bagi kat si dia...biar dia terharu sikit. Hehe...semoga berjaya.

8 comments:

Shasya Isya said...

mana ang dpt bnda nie?? aku pnh wat kat seseorg dulu.. hahhahaaha. tp moral yg aku dpt kalo org tu x tahu seni dia xkan lama hargai bnda tu..

azmiramin said...

aku dpt dlm mimpi...hahaha.kalo dia buang bkn bermakna dia buta seni tapi dia buta hati.tak tau nk hargai penat lelah kita nk wat benda ni...ngat senang ka nk wat?atau yg lebih tepat lagi orang dah tak suka kat kita la...psl 2 la dia buang.hahaha...

Sir Marcello said...

oit menarik...tp tiada lagi cinta dihati...mungkin idea ang nie leh dipelbagaikan cam nak long term planning ka...

btw..ada jual ka soft gel tue?

azmiramin said...

hg gay...hahaha.soft gel tu kat farmasi berlambak...g tnya mst ada pnya.

Sir Marcello said...

yang kosong ek? kang tak pasai2 dia tanya nak buat apa plak

azmiramin said...

yup...yg 0 pnya.murah ja...50 biji tak smpai pn 10 ringgit aku rasa.t dia tnya nk wat pa hg kata la nk wat pil ekstasy...hahaha.

EPAR said...

kreatif.. sy msih ingat lg.. sham prnh bg.. tp, sy kata sy xsakit.. then, dia kata.. buka la.. haha.. bru sy tau ttg 'kesenian' ni..

p/s: sy ni mmg clueless btul.. :)

azmiramin said...

hahaha...nasib baik xgi telan ubat tu.

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates