Elemen Penting Yang Dilupakan Dalam Bola Sepak


Aku malas nak ulas panjang pasal game yang ni coz ianya merupakan satu game teruk. Sampah!!!! Tu ja yang leh aku katakan pasal game ni. Sebenarnya aku just nak cakap pasal sorang mamat Liverpool ni yang tak puas ati ngan team feveret aku iaitu Man U. Meja mamat Liverpool ni berada betol-betol didepan meja aku dan juga Abang Kame, so apa yang mamat tu cakap aku leh dengaq ngan jelas. Time tu dah minit ke-90 dengan waktu kecederaan 4 minit…mamat tu dengan sinis berkata waktu kecederaan akan berlanjutan hingga minit ke-6 cam masa lawan Man City ari tu.

Kame tengok aku sambil tersenyum…aku wat tak tau ja, aku lebih fokus kat game.Tup-tup Man U score gol…aku, Kame dan beberapa orang lagi fans Man U yang tinggal menjerit keriangan. Aku jerit sampai sora aku jadi pecah…mamat Liverpool ni aku tengok dia dok menyumpah-nyumpah coz tak puas ati. Aku saja wat-wat gelak nak kasi mamat ni panas…pas tu mamat ni kata, “Ala standard Man U la suma ni”. Aku tak paham apa yang mamat ni maksudkan tapi aku rasa mamat ni cuba kata yang gol-gol Man U kebanyakan disebabkan luck ja. Memang aku akui yang luck banyak menyebelahi Man U…dah banyak kali aku katakan kat kawan-kawan aku yang Man U main hanya 40% ja skill, lagi 60% adalah luck.

Eleh macam la Liverpool selama ni tak penah jaringkan gol pada waktu kecederaan…apasal plak tak dipersoalkan pun samada gol tu gol nasib ataupun tak? Kalo Man U jaringkan gol pada waktu kecederaan dikatakan sebagai luck tak kan la Liverpool jaringkan gol pada waktu kecederaan dikatakan kerana kehebatan Liverpool pulak? Hmmmm????? Tak sedaq diri tol la…kalo tol la yang Liverpool tu hebat sangat pasai apa semalam leh kalah 0-2 ngan Chelsea? Sebab Liverpool kuat sangat ka? Ka sebab tak da luck? Tak pa Liverpool kan team yang kuat…mana perlukan luck tol tak? Lain la Man U…team tak kuat so elemen luck tu adalah satu perkara yang penting. Huhu…


7 comments:

Sir Marcello said...

aku tak nampak ape yang ingin disampaikan oleh an...luck? hurm mmg tak leh nak kata apa...

bg mamat liverpool tue (wei apa barang tgk team len~~)...dia tue ada masalah kot..dia dah lupa ke saingan masih lagi naik turun? ok pesampahkan mamt tue...

abg kame? dia nie ada masalah kecelaruan identiti ka? mana satu yang dia minat? Arsenal or MANU? kalo mmg dikatakan dia tue BEBAS...xda hal lah...suh dia tunggu juara nt..baru dia p ngaku dia team mana...

bg aku..liga eropah...skill xpenting...samba brazil xkan menjadi disini...kepantasan, taktik etc adalah faktor kejayaan...luck? no more luck..kalo ko ada barisan yang mantap pun...tiada strategi, tiada persefahaman tak cun juga...

Liverpool kalah? hahaha...lumrah..prestasi turun naik..macam season lepas..aku takleh nak kata apa...sumtimes depa leh ketuk team yang kuat..sumtimes terketuk oleh team yang lemah...MAN U juga begitukan?

Chelsea team yang kuat? dengan Wigan pun kena ketuk~~... Liverpool kuat? pun pernah kena gak~~ MAN U? lagilah..suma sama..turun naik..

EPAR said...

yg penting.. semangat kesukanan.. dan, persaingan secara sihat.. :)

azmiramin said...

bruno:hahaha...tau xpa.apa yg aku cuba katakan disini adalah man u mmg merupakan team yang paling banyak luck d dlm EPL.dr dulu sampai skunk mmg dah cam ni...so pasai apa mamat tu nak kecoh2.nmpk sangat la yg dia ni tak tau psl man u...lain kali kalo nk kutuk team lain pn kaji la dulu psl team lwn yg nak d kutuk tu.baru la nmpak mcm peminat bola y b'ilmu sikit...kalo tak tau apa2 psl team lwn tak yah la dok kutuk2.kan dah malu...hahahaha.

Sir Marcello said...

len kali ko tepuk jer dia..kalo rasa agak kuang ajor menepuk pala dia...ajaq aku skali tgk bola..boleh kita gelak kan dia...betapa bodonya manusia...tgk bola pun sentap lebih~~

azmiramin said...

hahaha...nilai kesopanan dlm diri aku msih lg tinggi,pasai 2 la aku xsggup nk wat suma tu.

Sir Marcello said...

hHhaha...macam nie lah penyokong liga eropah...rilek2..kutuk skit2 sudey~~

azmiramin said...

yg penting jgn lupa tuk respek setiap team lawan...bila kita dah respek team lwn baru r depa pn leh respek team kita.tp kalo dah org xreti nk respek team kita baru kita lwn kutuk...hahaha.

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates