Angin Yang Berlalu


Aku baru je lepas tengok movie Windstruck wat kali ke-100 petang tadi...movie yang bergenrekan fantasy-romantic comedy ni dikeluarkan pada tahun 2004 dan diarahkan oleh Kwak Jae-yong. Movie ni mencatatkan kejayaan yang besar apabila berada di ranking ke-8 senarai filem Korea yang paling digemari pada tahun 2004(kalo tak silap aku la). Teraju utama movie ni dibintangi oleh Jun Ji-hyun dan juga Jang Hyuk. Aku dengar movie ni mempunyai kaitan ataupun sambungan kepada drama bersiri My Sassy Girl...tak tau la samada betul ke tak coz aku tak penah layan pun drama tu.

Aku cukup suka lagu-lagu yang digunakan tuk soundtrack movie ni coz hampir kesemua lagu-lagu yang digunakan didalam movie ni memang layan...aku suka lagu Knockin' On Heaven Door ngan lagu Tears yang dinyanyikan oleh X-Japan(salah satu band Jepun feveret aku). Memang sadis abis r bila lagu-lagu ni digabungkan ngan jalan cita yang sedih...sampai menangis aku diwatnya.Huhu...sebelum ni aku cukup bangga bila aku tak teriak langsung tengok cita Titanic tapi bila tengok movie ni je aku terpaksa mengalah. Haha...sial tol!!! Cakap banyak pun tak guna...apa kata hangpa try layan tengok. Aku bagi 5 bintang tuk movie ni...

video

2 comments:

Sir Marcello said...

recommended to watch lor..awek cun..jalan citer superb..bukan macam Syurga Cinta..sampah...menyesal aku tengok~~

azmiramin said...

hahaha...tau xpa.sediakan tisu sekotak sblom layan cita ni...hahaha.

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates