Elektrik Kena Potong


Tengah ari tadi ngah aku sedap-sedap layan baring tiba-tiba kipas bilik aku berenti berpusing...sengal tol!!! Awat plak ni? Aku merungut bersindrian didalam hati...memandangkan time tu aku ngah sedap sangat layan baring so aku wat tak tau ja la. Tapi tak sampai 5 minit kemudiannya badan aku ni dah start berpeluh...so nak tak nak terpaksa la gak aku bangun tuk cari punca sebab apa kipas bilik aku berenti secara tiba-tiba ja.

Aku tengok kat ruang tamu ada Abang Kame sekoq je, setan-setan yang lain pakat gi kelas suma. Aku tanya Kame apasal tiba-tiba elektrik tak dak...black out ka? Kame ngan wat muka penyunya menjawab yang elektrik kena potong sambil tunjukkan aku surat merah yang diletakkan atas kabinet. Cibai tol!!!! Apasal plak time-time cam ni dia nak mai potong...yang aku bengang sangat ni pasai dia mai potong time aku ngah sedap layan baring. Kalo nak mai potong pun mai la time aku ngah dok baca majalah ka, aku ngah berak ka...tak la aku marah sangat. Dah la sok aku ada test...takkan aku nak study dalam gelap plak.

Petang tu pas balik dari kelas, Sam ngan Edy terus gi bandaraya Kangar bayar bil...suma skali RM200 lebih tuk 3 bulan. Habis kering duit aku...dah la duit sewa bulan ni aku tak bagi lagi. Mana aku nak korek duit ni? Nak tak nak terpaksa la aku wat muka tebal mintak duit kat bonda tercinta aku...tadi aku baru je kol bonda aku. Dia kata sok dia akan masukkan duit...nasib baik la bonda aku ada duit kalo tak merempat la aku jawabnya. Aku just mintak duit tuk sewa umah je coz aku tau bonda aku pun banyak benda yang dia nak kena guna duit...duit tuk makan pandai-pandai la aku cari. Ulat dalam batu pun leh makan ni kan kita manusia ni...tapi nak kena usaha sikit la. Huhu...sedih tol. Petang tadi dalam kol 5.20 brader tu mai pasang balik elektrik kat umah kami. Pas tu aku pun apa lagi sambung pekena baring la...peh nikmat tol baring sambil ditemani kipas ni.

2 comments:

Sir Marcello said...

nasib bulan posa..kalo tak sian abg kame nak tgk citer tak senonoh dia..

azmiramin said...

bkn abg kame tp edy la...dia kan king of blue.wakakakaka...

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates