Tottenham Hotspur vs Manchester United 09/10


Tadi lebih kurang kol 12.15 pagi aku ngan Kame bergerak ke kedai B'chik tuk menyaksikan perlawanan team feveret aku iaitu Man U bertemu ngan Tottenham Hotspur. Kame plak ikot aku semata-mata nak gelakkan aku jika Man U kalah coz dia nak balas dendam kat aku sebab aku bantai gelak kat dia bila team feveret dia iaitu Arsenal kalah perlawanan sebelum tu ngan Man City. Wakakaka!!!! Aku kannya apa, aku just geram je ngan Kame yang cam lalang ni...season lepas sokong Man U, alih-alih season ni bila Man U cam tak kuat sikit terus je dia sokong Arsenal. Cam sial!!! Aku just nak ajaq dia je supaya dia loyalty sikit ngan team dia...aku tak bermaksud nak memandang rendah akan keupayaan Arsenal, malahan aku cukup respek ngan Arsenal dan jugak team-team yang lain. Kata orang, "To gain respect, then you must show respect first".

Bila kami sampai je kat B'chik orang dah penuh...sumanya terdiri daripada penyokong-penyokong Man U dan juga tak lupa orang-orang yang dengki ngan Man U turut menyemak kawasan kedai B'chik. Nasib baik la still ada lagi tempat kosong...kat depan plak tu, memang bertuah tol kami. Kami order minum, masing-masing order teh tarik ngan ayaq kosong...tapi akhirnya yang sampai just teh tarik ja, ayaq kosong tak sampai pun coz abang yang amik order tu mempunyai tahap kenyanyukan tahap dewa sama ngan Carlos. Bengap tol!!! Dah tau diri tu nyanyuk apasal tak tulis masa amik order tu...tak kan tu pun aku nak kena ajaq? Makan plak aku order benjo manakala Kame makan nasi ayam kunyit. Makanan plak tak dak masalah coz sumanya sampai seperti yang dimintak.

10 minit kemudian game pun start dan golllllll!!!!!!!! Celaka!!!! Blom apa-apa lagi Man U dah kena hasil jaringan Jermain Defoe pada minit pertama apabila hantaran yang dibuat oleh Assou-Ekotto kedalam kotak penalti Man U telah ditanduk oleh siapa aku tak ingat secara tidak kemas dan seterusnya memberi peluang kepada Defoe untuk menjaringkan gol ngan menggunakan bicycle kick beliau. Kame apa lagi...terus ketawa sinis sebagai tanda mengejek aku. Haram jadah tol!!! Tapi aku still rilex je sebagai menunjukkan yang aku ni merupakan seorang penyokong yang profesional. Game still lagi panjang so wat apa nak emo-emo kan? Lagipun nama pun dah game kan so mesti la ada kalah dan menang.

Tak lama kemudian Warf kol aku suruh tapau milo ais...dari belakang aku dengar suara Carlos yang mengejek Man U, pas tu Warf apa lagi tumpang sekaki r. Babi!!! Nak je aku bubuh racun dalam milo ais Warf biaq dia mati...tapi memandangkan tahap profesionalisme aku sebagai penyokong sangat la tinggi so aku tak jadi wat. Aku trima je la apa pun yang depa nak kata ngan apa pun yang nak jadi...aku pasrah ja sambil berharap Man U bangkit. Pada minit ke-25 Man U dapat free kick setelah Dimitar Berbatov dijatuhkan diluar kotak penalti. Wayne Rooney dan Ryan Giggs bersedia tuk mengambil sepakan...Rooney membuat dummies dan meniggalkannya tuk Giggs dan hasilnya gollll!!!!!!!! Satu sepakan yang menarik yang diambil oleh Giggs menerjah masuk ke penjuru gol Spurs setelah gagal diselamatkan oleh Carlo Cudicini...aku bertepuk tangan sebagai tanda meraikan kejayaan Man U. Kame plak aku tengok cam tak puas ati ja...wakakaka. Hang tunggu hang, kita tengok pas ni sapa yang kena...aku kembali bersemangat.

Pada malam ni buat pertama kalinya aku cukup berpuas ati ngan cara permainan Berbatov...kalo tak selama ni dia dok jadi mangsa makian aku saja. Selalu tu dia main agak macam celaka gak la...tapi malam ni dia agak bagus. Aku harap dia akan terus improve pas ni. Pada minit 41 Anderson mengejutkan penyokong-penyokong Spurs di Stadium White Hart Lane ngan menjaringkan gol ke-2 tuk Man U. Ini merupakan gol pertama beliau tuk Man U didalam Premier League. Tahniah buat beliau. Kame aku tengok semangat dia dah ilang sikit dah...wakakaka. Seronok tol aku tengok keadaan dia masa tu...puas ati aku.

Second half bermula ngan rentak permainan yang agak perlahan dan beberapa serangan merbahaya dilakukan Spurs keatas kubu Man U. Keadaan ni membuatkan aku sedikit cuak...ni yang aku tak suka ni, kalo lead ja mesti slow je corak permainan Man U sampai kadang-kadang tu aku rasa agak membosankan. Meter cuak aku terus meningkat apabila Paul Scholes dilayangkan kad merah setelah menerima kad kuning ke-2 pada minit ke-59 akibat mengasari Tom Huddlestone. Pas tu kedua-dua pasukan saling berbalas serangan hinggalah pada minit ke-78 Rooney menjaringkan gol ke-3 wat Man U. Wakakaka...Kame terus terdiam. Baru dia tau langit tu tinggi ka rendah. Hahaha...pueh ati tol aku. Balik umah aku tengok Carlos ngan Warf turut kecewa...wakakakakaka. Lagi la aku pueh ati...huhu.



6 comments:

Sir Marcello said...

tahniah untuk Liverpool kerana membuktikan Burnley hanya sekadar pinggiran..MANUk learn from us ok?

azmiramin said...

fuck off!!!!team sampah cam liverfool mmg jenis xsedaq diri...bajet hebat tapi apa pun tarak!!!

Sir Marcello said...

MANUk~~ kok kok kok!!

azmiramin said...

jgnlah memperbodohkan diri hg ngan jd fans liverfool...kalo tak t hati hg kan jd bodo cam hg gak.wakakaka...

EPAR said...

ikut hati, mati.. ikut rasa, binasa.. so, nk ikut ape? ikut la quran dan sunnah.. pasti selamat dunia akhirat.. rite..

p/s: reminders to all of us..

azmiramin said...

thank epar coz ingatkan...tp kami just b'gurau je.besa la kutuk2 sesama team...tp pas 2 lepak skali gak.xda masalah pnya...hahaha.tol xbruno?

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates